סמיכות יום הזכרון יום העצמאות.

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 06/03/02 02:07 כב באדר התשסב

שאלה

כבוד הרב שלום!

שאלתי היא:

כיצד ייתכן שלאחר העצב הגדול של יום הזכרון עוברים מיד לשמחה הגדולה של יום העצמאות בלי לזכור כלום???

אשמח אם תענה על שאלתי.

בתודה,

יאיר כהן.

תשובה

אם אדם לא זוכר כלום – אין שמחתו אלא הוללות. כל הענין של הקדמת יום הזכרון ליום העצמאות הוא לצורך הזכרון של הנופלים ביום העצמאות.
כך קודם יום כיפור לשמחת סוכות וכך הוקדמת תענית אסתר ליום פורים.
בכורים מתענים קודם פסח ובשולחן ערוך מובא כי חסידים ואנשי מעשה מתענים קודם ראש השנה.
על כן נכון עשו שהקריבו את שני הימים, אם כי אתה רואה שבחגים המסורתים לפעמים זה צמוד ממש ולפעמים בהפרש של יום או כמה ימים.