סליחה

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 27/08/13 18:34 כא באלול התשעג

שאלה

ערב טוב הרב

לאחרונה עשיתי מעשה שפגע בבורא עולם, מעשה שידעתי כשאעשה אותו זה יפגע בבורא עולם, ביקשתי מבורא עולם סליחה, התוודיתי על מעשיי, אך אני מרגיש שזה עדיין לא בסדר, האם יש עוד דרכים שבורא עולם יוכל לחמול עליי?

תודה רבה והמשך יום נעים.

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

אם אדם חטא הוא לא פגע בבורא עולם - אי אפשר לפגוע בו - אלא החוטא פוגע בעצמו,

אם עשית תשובה, כלומר הפסקת את המעשה התודת וקבלת על עצמך לא להמשיך באותו מעשה - אז נמחל לך, ואתה לא צריך ליסר את עצמך יותר מדי,

הקב"ה הוא מלך מוחל וסולח למי ששב בתשובה.

בברכה,

דני ארגמן