סליחה מבן הזוג

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 27/05/12 20:38 ו בסיון התשעב

שאלה

שלום וברכה ושבוע טוב,

פגעתי בארוסי, לא עשיתי ולא השתדלתי, לא השקעתי במשהו מאוד חשוב שהוא ביקש ממני מספר פעמים. אני יודעת שזו טעות שלי ובעיה באופי שלי שגרמה לי לא לעשות את מה שביקש, וזה פגע בו מאוד.

כיצד אני יכולה לבקש ממנו סליחה או לגרום לו להאמין שלא אחזור על טעות זו יותר? לא יכולה לבקש ממנו סליחה ישירה מכיוון שהוא יסלח באותו רגע אך לא יאמין שלא אחזור שוב על הטעות. הדבר מאוד כואב לי ואני אוכלת את עצמי מבפנים ולא יודעת כיצד להתמודד, הוא מאוד פגוע.

תודה רבה

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

אם הוא נפגע תתנצלי על כך שלא עשית את מה שהוא ביקש,
אך לא מעבר לזה,

את לא צריכה להבטיח לו שלא תעשי יותר טעויות,

את לא צריכה להבטיח לו שכל מה שיבקש תעשי,

את לא צריכה להבטיח לו שכל מה שתבטיחי - תעשי,

כי יש טעויות בחיים, יש אילוצים, יש שכחה,

ואת לא צריכה לנהל את החיים שלך לפי ההפגעות של אחרים,
גם אם הם אנשים קרובים.

לכן, להתנצל ולא יותר.

בברכה,

דני ארגמן