סלידה מחתונה

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 11/11/02 16:05 ו בכסלו התשסג

שאלה

שלום וברכה!

ובכן, אני חושב שהשאלה שלי די מוזרה, אבל -

כשאני חושב (אני בי"א) על האישה שעתידה להתחתן איתי ב"ה, אני חושב יותר לכיוון של אהבה של שני הצדדים, רצון לחיות יחד, כמיהה לחברתו של השני - שזה קשר מצויין, אבל פחות לכיוון של הקמת בית בישראל, אימהות ואבהות, וכו' - למרות שאני יודע ומבין בהחלט את הדברים האלה, והם תמיד בתת-מודע שלי.

האם זה "בסדר" שאני מדמיין כך את החיים ה"רומנטיים" שלי? כלומר, ברור שהמטרה היא להקים משפחה, ואין לי שום צל של בעיה עם זה, אבל עכשיו אני פשוט כל הזמן מדמיין חיים של אהבה וזוגיות, וכשאני חושב על הקמת בית וילדים - זה נראה רחוק, ואפילו גורם לי להרגיש.. סלידה מהתחתנות..

האם זה טבעי? אולי זה בגלל שאני בגיל שבו אני מחפש את הקשר שחסר לי, ולא מסתכל לכיוון של משפחה, אלא קודם כל למציאת בת הזוג?

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

בהתחשב בגילך ההרגשה שאתה מרגיש היא הרגשה בריאה וטבעית.

עיין בספר בעיקרים מאמר שלישי פרק לה.
ושם תראה כי הכמיהה לאהבה מחולקת ל3 חלקים:
1)אהבת הערב (שזו התשוקה והתאווה )
2)אהבת המועיל.
3)אהבת הטוב באשר הוא טוב.

כל יצירת קשר בין בני אדם יש בה את שלושת המוטיבים האלה .לעיתים אהבת הערב גוברת ולעיתים אהבת המועיל גוברת ולעיתים אהבת הטוב גוברת.

נראה לי כי בשלב שבו אתה נמצא עליך לכוון את כל כוחותיך הגופניים והנפשיים ללימודים.

הסר מראשך כל מחשבה זרה.
תנסה להתרכז בלימודים.
בתחביבים ,
בעשיית מצוות,
בעזרה,בחסד,
בטיולים,
וכשיגיע זמנך להנשא אני בטוח שתקים משפחה לתפארת..

דע עוד כי כשתגיע לשלב מעשי תראה על עצמך את דברי חכמנו שאמרו שכל השרוי בלא אשה שרוי בלא שמחה ובלא טובה ובלא תורה, כי רק החתונה יוצרת מימד של "אדם "
(לכן אין בשפה העברית את צורת הנקבה של אדם-כי אדם זה איש ואשה זה המצב העליון בבריאה)

בהצלחה.

עוזיאל