סלטים שנשארו הם בשריים?

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 27/07/09 12:13 ו באב התשסט

שאלה

ב"ה

שלום רב!

אם אני אוכלת בורקס,מחנות שקונים בה מאכלי בשר לשבת-האם הוא בשרי? ומה בדבר האוכל שנשאר משולחן שבת-כמו פתיתים,תפוח"א,סלטים-לנהוג איתו כדין בשרי ולחכות 6 שעות או לא?והלחם?

ואם לא נגעו בו,אלא רק היה בקצה השולחן,עד שבסוך הארוחה החזירו אותו למקומו?

תודה

תשובה

ב"ה

שלום וברכה

א.בדרך כלל כן. אך צריך לשאול את בעל הבית..

ב. סלטים ,לחם, ואפילו צלוחית מלח שהיו בארוחה בשרית אין להגישם בארוחה בשרית .ומי שאכל בכל זאת סלטים אלו לא צריך לחכות 6 שעות אבל אם ידוע טבלו בסלטים האלו בשר או שנזל עליהם טיפות של בשרי וכדומה אז זה הפך להיות בשרי וצריך לחכות 6 שעות.

בברכה,

עוזיאל אליהו

.