סכסוך משפחות

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 25/10/10 15:39 יז בחשון התשעא

שאלה

שלום לרב!

ברוך ה' אחותי התארסה, אחרי הרבה יסוריים,

היא היתה מאורסת לפני שנתים וזה התבטל,

אני צעירה ממנה והתחתנתי לפני שנה ,

היום היא ברוך ה' מאורסת שוב, לבחור להכירו לה, הבחור סך הכל סבבה, היא מסתדרת איתו והכל נחמד.

אבל*-

המשפחות ממש ממש מפריעות!

אמא שלי כל הזמן משכנעת אותה שהוא מעפן, קמצן (פרסי), בטלן (הוא סטודנט כרגע), היא לא הסתדרה עם ההורים שלו בווארט וכו.

וגם דוד שלי משכנע אותה שתיזהר מהם, ואולי תעשה הסכם ממון...

גם המשפחה שלו מאוד לא מקלים על הענינים,

ממש מלחמה ואיבה בין המשפחות.

אני ממש מנסה לחזק אותה, היו לה כבר כמה רגעי משבר והיא חשבה לפרק הכל...

כנראה שעיקר הבעיות נובעות מכסף,

וזה משפיע גם עליה שהמשפחה משכנעת אותה שהוא לא בשבילה,

היא מרווחיה יפה, והוא עדיין בלימודים, ועוד לא עובד רציני.

הסברתי לה שתיתן לו הזדמנות לסיים ללמוד ואז הוא גם יפרנס.

המון בלאגנים וייסורים היא עוברת..

מה אפשר לעשות?!

אני מנסה לדבר עם אמא שלי, אני לא מתרשמת מההשמצות שהיא מפנה כלפיו כי גם כשאני הייתי מאורסת היא מצאה על מה לשנוא את הארוס שלי, ועכשיו היא חושבת שהוא מקסים...

ובכל אופן מאוד קשה לדבר עם אמא שלי, היא מאוד נסערת ובטוחה שאחותי הולכת לדפוק לעצמה את החיים.

אני ממש לא יודעת איך לעזור, זה ממש מצב מעוך!

אפשר איזו עצה טובה?

תודה

תשובה

ב"ה,

לשואלת שלום,

כתבת שכל הסיבוכים הם בגלל הכסף ולא בגלל תכונות רעות של החתן, אם אכן כך הדברים, חבל לפרק את הקשר ובפרט שהיא חותה פרידה בעבר,

מה שאת עושה זה בסדר גמור,
את הולכת בדרך טובה, ומחזקת את אחותך לבל תיפול רוחה,
ומצד שני לא נכנסת למסלול התנגשות עם אימך.

אחותך כבר ילדה גדולה ומבינה ענין, ואפילו מפרנסת את עצמה ברווח,לא כאן המקום לתת להורים להכריע בשאלות שנוגעות לחיי ביתם,
אם הוא אדם טוב, (כשלא מחפשים חסרונות,כמובן) והיא מעריכה אותו ורוצה לחיות איתו ביחד –צריך לאפשר לה ולתמוך בה, ואם ההורים לא עושים זאת היא צריכה לעמוד על החירות שלה לבחור את בן זוגה.

קורה לפעמים שההורים שמשלמים כסף רב בחתונה מרגישים בעלות על הילדים, ורוצים להחליט גם בדברים שנוגעים לזוג עצמו, וכאן צריך לדעת שלפעמים צריך לוותר על כסף כדי לזכות בחירות, למשל הורים שמשלמים דירה או שכר דירה לפעמים קובעים גם היכן יגורו בני הזוג, אם מקום זה מאוד לא מתאים להם,צריכים לדעת לוותר על הסיוע הכספי, אי אפשר לתפוס את החבל משני צדדיו....

בהצלחה ומזל טוב!!

בברכה,

דני ארגמן