סכך

חדשות כיפה הרב צבי קוסטינר 18/09/02 20:39 יב בתשרי התשסג

שאלה

שלום

1) האם מותר לתלות קישוטים על סכך הסוכה, האם אין בעיה של ישיבה בל קישוטים? האם אין בעיה של קישוטים המקבלים טומאה?

2) האם יש צורך לשים קרשים בין הסכך לבין הסוכה העשויה ממתכת? מה זה משנה מה נוגע במתכת, הסכך או הקשרים? האם הבד של הדפנות יכול לשמש כהפרדה?

3) האם אפשר לקשור את הסכך עם אזיקונים או דבר אחר המקבל טומאה?

תודה רבה

תזכה למצות וחג שמח

תשובה

שלום רב.
1. ניתן לתלות קישוטים על הסכך אך יזהר שלא ירד תחת ד' טפחים מתחת לסכך. או"ח תרכ"ז סעיף ד'.
2. הדפנות מוגדרות כמעמיד המקבל טומאה. לכן שים קרשים ועל זה סכך ובאופן זה הדפנות מוגדרות כמעמיד דמעמיד ולכן מותר. ואין הבדל בין הבד לדפנות וגם הוא נחשב מקבל טומאה.
3. לכתחילה לא אך את הקרשים שעל גבי הדפנות שעליהם יושב הסכך מותר לקשור.בדיעבד כשר אף אם קושר הסכך עצמו. או"ח תרכ"ט סעיף ח' תר"ל סעיף ג'ומשנ"ב שם.
חג שמח, צבי קוסטינר.