שאל את הרב

סכין פרווה שנחתך איתה בשר קר

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 24/06/11 10:02 כב בסיון התשעא

שאלה

שלום רב,

חתכתי עוף קר עם סכין פרווה.

א. מה דינה?

ב. כיצד ניתן להכשיר אותה?

בתודה מראש

תשובה

בס"ד
שלום רב,

באוכל קר אין בליעה לכן הסכין נשארת פרווה.
כמובן צריך לרחוץ את הסכין מהשומן של העוף ויש לעשות זאת בשפשוף (סקוטש, צמר פלדה וכד') עם סבון.

בתלמוד מופיע שבמקרים כאלו יש אפשרות לנעוץ את הסכין באדמה קשה שלש פעמים. הנעיצה שלש פעמים במקומות שונים באדמה קשה, מנקה את הסכין היטב.

כיום לא מקובל להשתמש בדרך זו מפני שיותר יעיל לנקות בחומרי נקוי ושפשוף (ברזלית, סקוטש...) משובחים שיש היום.

כתבות נוספות