שאל את הרב

סכין בשרי להכנת פשטידה חלבית

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 08/08/14 17:25 יב באב התשעד

שאלה

הכנתי תפוח אדמה בסיר חלבי לפשטידה חלבית.

אחרי שהוצאתי את התפו"א מהסיר, ועוד שהם היו חמים, חתכתי אותם בסכין, והכנסתי את החמאה והחלב.

אחרי שכבר שמתי אותה בתנור, ראיתי שהסכין היה בשרי (אך נקי, ולא השתמשתי בו כבר שבועיים).

הסכין לא נגע בחמאה, רק בתפו"א (שנבשלו, שכתוב לעיל, בסיר חלבי)

עדיין מותר לאכול את הפשטידה, כן?

תשובה

בס"ד
שלום רב,

מותר לאכול את הפשטידה.
הסכין צריך הגעלה.

כתבות נוספות