סיר בשרי שטוגן בו חלבי

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 21/11/13 09:57 יח בכסלו התשעד

שאלה

סיר בשרי שלא בישלתי בו בשר מעל כמה חודשים.

בטעות טיגנתי בה לביבה שהיתה עשויה מבצק חלבי.

השתמשתי במזלג בשרי- אבל גם לא אכלתי איתו בשר לאחרונה.

הסיר והמזלג-מנרוסטה.

הבנתי שאני צריכה לעשות הגעלה- איך עושים את זה?

אני יודעת שצריך להרתיח מים בתוך סיר גדול ולזרוק את הסיר והמזלג הבעייתיים לתוך הסיר הגדול...

השאלה שלי- באיזה סיר גדול אני אמורה להרתיח את המים?

סיר פרווה? סיר בשרי? (כי אני רוצה שהסיר הבעייתי יחזור לשמש לבישול בשר)

האם מותר להרתיח בסיר גדול שמשתמשים בו ואוכלים ממנו?? האם הכנסת הסיר והמזלג הטרפים לסיר הגדול לא יטריף גם את הסיר הגדול??

צריכה פירוט מדוייק והאם יש דרך אחרת להגעיל? אם כן\ גם פירוט מדוייק

תודה

תשובה

שלום וברכה

את כל זה את יכולה לעשות בתוך הסיר עצמו.
נקי אותו.
מלאי אותו מים עד הסוף.
שימי גם מעט סבון כלים בתוך הסיר.
הרתיחי.
כשהוא רותח, חממי על הגז לבנה או מטיל ברזל כלשהו, וכשהם חמים הטילי אותם (בזהירות) לתוך הסיר הרותח. זה יגרום לכך שהמים יגלשו החוצה.
רוקני את הסיר ושטפי אותו במים קרים.

כל טוב