סירוב פקודה בגירוש מגוש קטיף

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 16/02/06 22:02 יח בשבט התשסו

שאלה

קראתי האתר תשובהשלך לשאלה בעניין סירב פקודה ושם כתבת שאסור לסרב פקודה ואני רותה לשאול אותך כבוד הרב בתור מגורש מגוש קטיף איך אתה יכול לקרוא אי סירוב פקודה כשאתה רואה את התוצאות: אני חסר בית ברגע זה , אני לא יכול להיתרכז בלימודים מאז הגירוש , וכמובן חשיבות ארץ ישראל ניראת כאילו פחותה בעיינך שאתה כיאילו נותן לגטימציה לגירוש בכך שאתה לא קורא לסירוב פקודה ולא רק זה אף אתה מתנגד לכך

אשמח לקבל תשובה במהירות כי העניין מאוד מציק לי תודה אורי מרמלשטיין מגורש מגני טל

תשובה

ב"ה

שלום.

אני כואב את כאבך !אחי!

אתה אזרח צדיק תמים של מדינת ישראל והמדינה החליטה לגרש אותך (וגם אותי-גם אני הייתי וגורשתי)ולהחריב את ביתך ולמסור את אדמת ארץ הקודש שפורחת לידי הגרועים שבאוייבי ישראל ולהחריב את בתי הכנסת .
אך! כואב!
ולא רק זה אלא - עצם הגירוש עלול לגרום לפיקוח נפש של כלל המדינה מפני שכבר עתה אנו רואים את ה"קאסמים שמאסמים" עפים באוויר .
ולא רק זה - המדינה פעלה בניגוד גמור לדעת התורה ולא שמעה בקול גדולי הדור וחכמיו שרובם ככולם התנגדו.
ולא רק זה אלא - שהמדינה עדיין לא מצאה את "הפתרון לכל מתיישב" ואין פיתרון ואין יישוב ואין יישוב -הדעת ואין מקור פרנסה להרבה משפחות והכל "בוקה ומבולקה"
אך ! כואב!

אבל אסור לשקוע בכאב ו"גם כי אלך בגיא צלמוות לא אירא רע כי אתה עמדי" וצריך למצוא את כוחות הנפש בכדי לשאוב קורטוב של נחמה ועידוד ולצאת מן המיצר ע"י קריאה חוזרת ונשנת של ההבטחה שהשם הבטיח לנו שהוא לא יטוש את עמו ואת נחלתו לא יעזוב שהרי חבל קטיף זה חלק מארץ ישראל .

אחי ! לגבי סירוב פקודה ראה את תשובתי ב:

כבר הביעו את דעתם מנהיגי הדור ראה נא ב:https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=50400
"מי הם גדולי הדור " ב:
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=50357

חזק ואמץ!!

עוזיאל אליהו,