סימנים מהשמים?

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 25/03/10 17:12 י בניסן התשע

שאלה

שלום כבוד הרב!

היום נסעתי באופניים וחבר שלי שיש לו רובה כדורים הוא נתן לי לרגע את הרובה אחרי הסכמתי ואני סתם רציתי לירות בלי לפגוע באף אחד,אחרי שיריתי היה לי חשש שפעגתי במכונית ובדקתי אם קרה לה משהו ולא מצאתי והיה אולי עוד כדור או שניים שעפו ואני לא יודע אם פגע במישהו או במשהו אחר כך עליתי הבייתה והייתי כזה עצוב ושיחקתי עם השרוך של המפתחות ואז זה עף לקיר ונראה לי שזה עשה סדק וחשבתי שזה סימן שפגעתי במישהו או במשהו אחר כך ירדתי לחדר אחד ועד שהמנעול נפתח לקח הרבה זמן אולי אני מדמיין שזה סימנים בבקשה אם תוכל לעזור לי מה לעשות ואני לא חושב שהכדורים פגעו במשהו או במישהו אך הסימנים מפחידים אותי אם הם באמת סימנים תודה רבה וסליחה על השאלה הארוכה!!

תשובה

בס"ד
שלום רב
ההסתמכות על סימנים שקורים סביבך, כדי לנהל את חייך. הנסיון למצוא סימנים. כל זה אסור מדין תורה שנקרא איסור ניחוש.
לכן הפחד שלך מהסימנים הוא לא רק טעות - מפני שאין אמת בסימנים, אלא הוא גם אסור - מפני שהתורה מכוונת אותנו ליראת ד´ ולא ליראת סימנים.

הפחד הבסיסי שלך לא בא בגלל הסימנים אלא בגלל הידיעה שנהגת בחוסר אחריות, ברשלנות חמורה.
אסור בשום אופן לירות במקום ציבורי.

הדאגה שלך על המעשה החמור שעשית הביאה אותך לפחד, והסמנים הם כבר חלק מאוירת הפחד.
המסקנה היא שעליך לתקן את מה שקלקת. עליך לקבל על עצמך לא לירות בשום אופן (מלבד במטווח מורשה וכד´) וכך יהיה המקרה הזה ארוע שיועיל לך וילמד אותך שרובה, כל רובה שיורה, אינו משחק אל סכנה שצריך להזהר ממנה.