סימן משמים

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 28/11/13 19:51 כה בכסלו התשעד

שאלה

בס''ד

שלום כבוד הרב,

רציתי לדעת, אני מאמינה גדולה בכך שהקב''ה תמיד מקשיב לי, תמיד אני מדברת איתו לפני השינה או אם קרה משהו טוב או רע אני מדברת איתו ישר ואני מרגישה בד''כ שהוא שומע אותי ובוחר האם להקשיב ז'א בוחר האם לתת לי את בקשתי או לא..(כמובן שלא הכל זה רק בקשות אלא גם תודות)

יש מישהו שמאוד מאוד מוצא חן בעייני.. ודיברתי עם הקב''ה ואמרתי ה' אם הוא בשבילי בבקשה שיישלח אסמאס יתקשר עכשיו או משהו בבקשה

בבוקר קמתי וראיתי שבערך חצי שעה אחרי שנרדמתי הוא שלח אסמאס וראיתי רק בבוקר כי נרדמתי..

זה קרה גם בפעם אחרת.. אותו סיפור..

מה זה אומר? שזה נכון? שזה אמיתי? ה' מקשיב לי וזה הסימן שהוא נותן לי? כי הבחור לא נראה כ''כ מעוניין ז''א אנחנו מדברים והקשר מדהים אבל הוא לא ניראה כאילו הוא מעוניין לקדם את זה לכיוון הזה כמו שאני רוצה.

תודה רבה מראש

תשובה

בס"ד
שלום רב,

ודאי ד' שומע לכל אחד ומגיב לכל אחד - לעיתים מתקבלות תפילותינו ולעיתים לא.

אבל אסור להפוך את התגובה לסימן משמים. הדבר גובל באיסור דאורייתא שלא לנחש: "וכן המשים סימנים לעצמו אם יארע לי כך וכך אעשה דבר פלוני ואם לא יארע לי לא אעשה, כאליעזר עבד אברהם, וכן כל כיוצא בדברים האלו הכל אסור וכל העושה מעשה מפני דבר מדברים אלו לוקה" (הלכות עבודת כוכבים יא, ו).

עייני דיון יפה של הרב שרלו בנושא
http://www.ypt.co.il/show.asp?id=35582

כאשר אדם צריך פרנסה או רפואה - הוא גם מתפלל וגם פועל. אין להסתפק בפעולה בלבד כמו שאין להסתפק בתפילה בלבד.
גם בענין זה - צריך תפילה ופעולה. את יכולה לברר את העמדה של הבחור כלפיך או ברמזים שונים או בעזרת צד שלישי שישאל במפורש מה דעתו על קשר ביניכם.
בהצלחה!