סיוע בהשתלת איברים

חדשות כיפה הרב שמואל זעפרני 06/08/02 00:02 כח באב התשסב

שאלה

ב"ה

אני אדם דתי העוסק ברפואה דחופה. שאלתי היא מורכבת והיא בנושא השתלת איברים . במסגרת עבודתי אני מתבקש לסייע בהובלת צוות רפואי לשם לקיחת איברים מאדם שמת מוות קליני להשתלה באדם שזקוק לכך בן האיברים נכללים לב ריאות וכדו' לציין שאני נמצא ורואה את תהליך הניתוח.

שאלתי הראשונה היא אם מותר בכלל להוציא איברים מאדם שנמצא במצב של מוות קליני כהגדרת הרופאים

ואם בהוצאת האיברים אנו שוללים סכוי של נס וגם אם הוא קטן?

שאלתי השניה האם אני מסייע בדבר עבירה (במידה ויש כאן ספק ולו קטן)???

תשובה

דו שלום,
באופן עקרוני ישנה החלטה של מועצת הרה"ר לישראל מהם התנאים המאשרים השתלת איברים מאדם שגזע המח שלו ניתק ואין סיכוי להחזרת הנשימה.ולשם כך מבצעים הרופאיםבדיקות מדויקות חוזרות ונשנות.ובין יתר המלצות הוועדה שקמה מטעם הרה"ר לישראל החליטה המועצה שרב יצורף לוועדה שתקבע את המות.
לאור זאת אם בית החולים בו הנך עובד,פועל על-פי הנחיות הרה"ר לישראל,אינך מסייע ביד עוברי עבירה.
ויהי רצון שלא יבואו בני ישראל לידי כך,ויקויים בכל החולים "ישלח דברו וירפאם",וכן "כל המחלה אשר שמתי במצרים לא אשים עליך כי אני ה' רופאך".
בברכה וכל טוב,
שמואל זעפרני