סידור גבות לגבר

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 01/07/13 17:36 כג בתמוז התשעג

שאלה

שלום כבוד הרב

ברוך ה׳ אני שומר תורה ומצוות ובשנים האחרונות מאז שהתחתנתי

אני משתדל להתחזק יותר ברוך ה׳..השאלה היא שלפני הנישואים לא הייתי מקפיד על כל מיני דברים ואחד מהם הוא שהייתי מוריד מעט שערות בין הגבות ולא הקפדתי על כך.עכשיו אני יודע שיש בעיה משום

שמלת אשה השאלה אם אפשר לקבל התר בנושא להוריד מעט שערות בודדות בין הגבות דבר שנעשה פעם בשבוע לערך מכיוון שכבר התחלתי עם זה לפני שנים ועכשיו אם אפסיק יהיה לי הרבה שער באזור הזה.מה עוד אומר שאני מחשיב את עצמי כאיסטניס בנושא הזה

בגלל מה שהזכרתי לעיל.האם אפשר להתיר לי לעשות כך לכתחילה בעוד שהדבר מאוד יצער אותי אם לא.רציתי לשאול את רבי ומורי אך אני מתבייש.מה כבוד הרב ממליץ לעשות?

תודה רבה מקרב לב כל הברכות בשפע

תשובה

בס"ד
שלום רב,

השאלה היא האם סידור הגבות הוא להוספת יופי - במקרה כזה אסור מפני שאלו אותם שיקולים שיש לנשים להיות יפות יותר.
אבל אם אתה ממש מרגיש צער ובושה בגלל השער שלך ובלי סידור גבות יהיה קשה לך להופיע בציבור אז יש מקום להקל על ליקוט השער כפי מה שנדרש כדי למנוע את הבושה בלבד.
עיין בתשובות להלן - כדי שתבין יותר את הגדרת האיסור וההיתר.
http://www.moreshet.co.il/web/shut/shut2.asp?id=146712

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4042052,00.html