סיאנס

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 17/10/11 12:43 יט בתשרי התשעב

שאלה

שלום הרב.

שמי רינת אני בכיתה י''א.

בזמן האחרון יצא לנו (כל החבר'ה)לדבר על סיאנסים ומוות קליני...

וראינו איזה סרטון של סיאנסים בצבא שרואים בו שני בחורים שעשו סיאנסים וחוו מוות קליני ודיברו עם נשמות וכו'...

רציתי לדעת אם זה אמיתי ? אם באמת אפשר כל אחד להוריד נשמות לעולם הזה ולדבר איתם ? או שהכל שטויות ושהם המציאו את זה ?

תשובה

בס"ד
שלום רב,

המחלוקת אודות האפשרות להעלות מתים נמצאת כבר אצל גדולי ישראל.
התורה אוסרת להעלות באוב.
בתנ"ך מסופר ששאול במצוקתו הלך אל בעלת אוב והיא העלתה את שמואל (לאחר מותו) באוב.

בנושא זה יש מחלוקת גדולה בין הרמב"ם לרמב"ן, שני ענקי רוח בישראל.
הראשון טוען שהכל שקר וכזב. התורה אוסרת על האוב מפני שזה שקר ורמאות, אין בכך כל אמת. גם בעלת האוב לדעתו עשתה הצגה לשאול אבל לא באמת העלתה את שמואל.

הרמב"ן טוען שהכל נכון! יש אפשרות להעלות מתים אלא שהתורה אוסרת זאת. לדעת הרמב"ן בעלת האוב באמת העלתה את שמואל.

לסיכום - השאלה שלך היא מחלוקך עתיקה בין גדולי ישראל ואין בה הכרעה ברורה.

עם זאת סיאנס אסור באיסור מלא, לכן אני לא משתתף בסיאנס וגם לא מתבונן בו, למרות שאינני יודע אם סיאנס באמת מעלה רוחות או שזה סתם משחק משעשע.