סוף העולם כבר כאן!

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 02/09/10 19:15 כג באלול התשע

שאלה

יש המון הוכחות שסוף העולם יהיה עוד שנתיים.בח' טבת תשע''ב.

התחממות כדור הארץ ועוד...

כל הדעות מאמינים ומביאים הוכחות חותכות ומבוססות שזה אמת לאמיתה וביהדות יש סימן שזה אכן הגיוני...

תאריך ח' בטבת ב 2012 יוצא פרשת ויחי ושם זאת הפעם הראשונה שמדובר על אחרית הימים!

אני כל כך מוטרדת מזה.יש הוכחות שזה לא נכון? מהתורה?

אני ממש מבקשת אם יש לכתוב לי אולי קצת ארגע..

תודה

תשובה

בס"ד
שלום רב,

אני יכול להרגיע אותך בלב שלם.
ראשית ביהדות אין "סוף העולם", זהו מושג לא יהודי כך שודאי איננו צריכים להתרגש ממנו. ביהדות יש 'אחרית הימים' שזו תקופה נפלאה וטובה - אז הלואי שכבר נגיע...

שנית, בגיל שלי, אני זוכר עשרות תאריכים ופירסומים מלאי הכוחות. אני זוכר אנשים היסטריים ומודאגים (הדוגמה האחרונה היה "באג אלפיים" שקבל כיסוי אדיר בכל התקשורת)
וכלום לא קרה!!!

כתוב ששלשה באים בהיסח הדעת: אבידה עקרב ומשיח. דווקא בעת שלא נחכה ולא נחשוב על כך - יופיע המשיח.