סוכה במרפסת הבית

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 05/10/06 09:39 יג בתשרי התשסז

שאלה

שלום,

בביתי ישנה מרפסת פתוחה וגבוהה אשר בתקרה שלה ישנם שני קטעים קטנים של תקרה ברוחב של חצי מטר לערך (קטעי תקרה הרחוקים אחד מהשני) בעלי ואנוכי בונים במרפסת זו סוכה אשר חלקה עובר תחת התקרה האמצעית (אורך הסוכה הינה 4.5 מטר על 2 מטר) האם חלק זה של תקרה עשוי לפסול את הסוכה

בברכת גמר חתימה טובה ותודה מראש

תשובה

שלום וברכה
סכך פסול פוסל את הסוכה באמצע בארבעה טפחים.
חצי מטר זה יותר מארבעה טפחים כך יוצא שהסוכה שלכם למעשה נחצת באמצע.
לפיכך מעתה והלאה הדבר תלוי בדפנות. אם לכל חצי יש דפנות כשרות יש לכם למעשה שתי סוכות, ורק אין לשבת מתחת לחלק הבנוי.

כל טוב