סדר קבלת התשובות באתר זה

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 24/05/02 01:49 יג בסיון התשסב

שאלה

בס"ד

שלחתי אל הרב שתי שאלות לפני שבוע ויומיים, ועדיין לא קיבלתי תשובה לאף-אחת מהן. ראיתי שהרב ענה להרבה שאלות מאז, ולכן אני מניח שהשאלות פשוט לא הגיעו אל הרב, משום-מה.

אם הרב יכול בבקשה לאשר שהשאלות לא הגיעו אליו, ואני אשלח אותן שוב (אחת מהן היתה מאד ארוכה, ואני לא רוצה לטרוח סתם לכתוב אותה שוב, אם הרב כן קיבל, אבל לא הספיק עדיין לענות).

במחילה ותודה.

תשובה

בס"ד

המדיניות של ענית התשובות היא לענות על ראשון ראשון ועל אחרון אחרון.

רק שכעת בעת כתיבת תשובה זו יש לי למעלה ממאה ועשרים שאלות שמחכות לתשובה.

בדרך כלל זמן התשובה הוא בן שבועיים לחודש. אם אחרי חודש לא קיבלת תשובה - משהו לא בסדר.

לסדר ענית התשובות דלעיל יש חריגים והוא להקדים תשובות לשאלות דחופות או שאלות שהם המשך של שאלה שכבר חכתה הרבה זמן.

כמו כן שאלות שמגיעות מחו"ל מאזורים שבהם אין רבנים זמינים נענות בקדימות יתר מטעמים מובנים.

לא תמיד אני מצליח לאתר את השאלות הללו כיון שאני רואה מול עיני רק את הכותרות של השאלות ואיני יכול לפתוח את כולם כל יום.

לצורך המענה המהיר אני מעביר שאלות לרבנים שעוזרים לי ולפעמים אתה יכול לראות תשובה לשאלה שנשלחה אלי שנענתה על ידי רבנים אחרים.

חלק מהשאלות לא מתפרסמות והן השאלות שהשואל ביקש לא לפרסמם או שהן מטבען עוסקות בענינים שהצניעות יפה להם או שהן הוראה יחודית שאי אפשר ללמוד ממנה לאחרים.

בכל מקרה אני משתדל כפי יכולתי. ואם אחרתי - אתך הסליחה.

לא נתקלתי עד היום בשאלה שנשלחה ולא הגיע, הצוות שמתפעל את האתר (בועז נכטשטרן ועדי מאמו) עושה זאת במקצועיות רבה ומגיע להם תודה רבה על כך.