סדר כיבוש יריחו

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 04/04/13 12:42 כד בניסן התשעג

שאלה

ב"ה

שלום.

נתקלתי בשתי גרסאות לסדר ההולכים בכיבוש יריחו:

פעם אחת שהחלוץ- 2.5 השבטים, לפני הכהנים עם השופרות ופעם שנייה אחריהם.

מה נכון באמת?

האם יש אכן 2 דעות שונות או שמדובר בטעות בהבנת הפס'?

תודה רבה

תשובה

בס"ד
שלום רב,

להלן ציטוט מתוך הספר:
יהושע פרק ו פסוק ט: "והחלוץ הלך לפני הכהנים תקעו תקעי השופרות והמאסף הלך אחרי הארון הלוך ותקוע בשופרות".

יהושע פרק ו פסוק יג: "ושבעה הכהנים נשאים שבעה שופרות היבלים לפני ארון ידוד הלכים הלוך ותקעו בשופרות והחלוץ הלך לפניהם והמאסף הלך אחרי ארון ד' הולך הלוך ותקוע בשופרות".

בשני המקרים כתוב שהחלוץ הולך לפניהם!