סדר טו בשבט

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 31/12/01 13:01 טז בטבת התשסב

שאלה

מהו "סדר טו בשבט"?

מה אני מברך? ומתי אני מברך?

תשובה

בס"ד

- יש מנהגים רבים בעריכת ליל ט"ו בשבט. ספרים וחוברות רבות חוברו לצורך כך, וענינם הוא: לברך על פירות העץ. להעדיף פירות משבעת המינים, ולהעדיף פירות ארץ ישראל.
- בין כל פרי ופרי חשוב ללמוד על המצוות התלויות בפירות הארץ. פסוקים ומדרשים על כל פרי ופרי.
- ישים לב במיוחד ביום זה לאכול פירות כשרים ללא חשש דהיינו שאינם ערלה. שהם מעושרים, שאין בהם חשש שביעית וכמובן שנקיים מתולעים.
- רמז נתנו לסדר הברכות: מג"ע א"ש דהיינו אם יש לפניו מינים שונים ורוצה לאכול מהם - יקדים לברך כסדר הזה: המוציא, מזונות, גפן, עץ, אדמה, שהכל.
- אם יש לפניו פירות משבעת המינים יברך עליהם תחילה.