סדר העבודה ביום כיפור

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 06/10/03 16:56 י בתשרי התשסד

שאלה

שלום רב.

במהלך תפילת יום כיפור ישנה תפילה

שנקראת "סדר העבודה"

שאלתי היא בקשר לזה שאבי אינו נוהג לומר תפילה זו (ולפי מה שהוא אומר גם סבי ז"ל לא היה אומר אותה).האם אני צריך לומר תפילה זו או שזה בעניין מה שאבותי עשו הוא כמו דין עבורי.

בתודה מראש,יאיר.

נ.ב. שבוע שעבר שמעתי שיחה מפי כבוד הרב ורק רציתי לומר שממש נהניתי בה ותודה רבה על החיזוק לפני יום כיפור...

תשובה

בס"ד

סדר העבודה הוא בחינה של "ונשלמה פרים שפתינו" דהיינו איננו יכולים לצערינו להיות בבית המקדש ולעבוד את העבודה המרכזית של יום כיפור שכיפר על כלל ישראל - לכן אנחנו קוראים את סדר העבודה במקומו.

מחמת חשיבותה - הייתי מציע לך לומר אותה - כי אין באמירתה חסרון או בעיה כלשהיא. והיא חשובה מאוד.

ויהי רצון שבשנה הבאה לא נצטרך לאומרה ונראה כהן גדול ביקרו

שנה טובה