סגולה לעילוי נשמה

חדשות כיפה הרב יוסף יגודה 11/04/02 06:40 כט בניסן התשסב

שאלה

שלום וברכות לרב ולכל עם ישראל.

אני מעוניין ללמוד תורה לשם עילוי נשמתו של יהודי מסויים עליו השלום, ורציתי לדעת:

א. האם יש סגולה מיוחדת בלימוד משניות דוקא לשם עילוי נשמה או שזהו רק מנהג ותו לא?

ב. האם יש ענין מיוחד להיות פיזית סמוך לקבר או שניתן גם לקבל על עצמי לפני כל פעם של לימוד כזה שזה לשם עילוי נשמתו, ואם כן האם יש נוסח מסוים שצריך לומר?

תשובה

כתוב בספרים שיש עדיפות ללמוד משנה והרמז בזה משנה אותיות נשמה.
אין צריך להיות ליד הקבר ורצוי לומר לפני הלימוד "הלימוד יהיה לעילוי נשמת פלוני בן אלמוני ז"ל ויש נוסח הנאמר בסיום הלימוד ומופיע במשניות.