סבל

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 27/01/02 06:34 יד בשבט התשסב

שאלה

בס"ד

מדוע הקב"ה נוטע באדם נטיות שעליו להילחם

עמם ולהתגבר עליהם?

למה יש סבל ודכאונות בחיים? הרי ידוע

שיש אנשים שלא היו מסוגלים יותר ובחרו לשים

קץ לחייהם כי לא יכלו לשאת יותר את סבלם

תשובה

בס"ד

"אלוקים עשה את האדם ישר". הוא לא נוטע בו שום נטיות שעליו להלחם בהם. הנטיות הללו הודבקו באדם מבחוץ. הם לפעמים מודבקים כל כך חזק עד שהם נראים כאילו הם חלק ממנו.

המחשבה הזו היא הבעיה העיקרית.

ברגע שאדם ידע את האמת שאלוקים לא מציק לנו ולא שונא אותנו - הוא אלוקינו הוא אבינו הוא מלכנו הוא מושיעינו. הוא יבין שאלוקים לא שונא אותו ולא נטע בו דברים כל כך רעים.

זכור נא.
הנטיות הללו לא ממך הם.
זרוק אותם!!
הם חיצוניות לך.

הפנים שלך הוא זהב.
הפנים שלך הוא אלוקי.
נבראת בצלם אלוקים.

אתה יודע מה זה?
אני לא!!
אבל אני יודע שזה גדול.

"בנים אתם לה' אלוקיכם". מי ששוכח את העובדה הזאת עלול לעשות שטויות.

לך אני מציע לכתוב את הפסוק הזה ורבים הדומים לו בכל מקום בסביבתך. יש בתורה ובנביאים עשרות פסוקים המדברים על שמחה. קרא אותם כתוב אותם על כל קירות חדריך. שמע ניגונים של שמחה והאמן ביכולת שלך לצאת מזה.

בדיכאון אי אפשר לצאת משום צרה
כי בשמחה תצאון - מהצרות.