סבון כלים בפסח

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 23/04/08 12:21 יח בניסן התשסח

שאלה

שלום, ומועדים לשמחה.

רציתי לדעת האם ניתן להשתמש בסבון כלים "אקולוגי" שאינו בעל הכשר מיוחד לפסח.

מעיון במרכיבים לא צוין עמילן או משהו שקשור לחמץ, אך ידוע לי כי יש המקפידים על שימוש בסבון כלים ממש בעל הכשר לפסח.

חג שמח ובשורות טובות.

מירב

תשובה

ב"ה

שלום.

לפעמים שמים בסבון חומר של בושם שהוא סוג של אלכוהול אז תלוי מאוד מה המרכיבים שלו.
יש פוסקים שמתרים מפני שמדובר בסבון ויש פוסקים שמחמירים מפני הנאת חמץ בפסח למרות שמדובר בסבון שלא ראוי למאכל כלב.

ולכן אם הסבון הזה הוא טבעי וטהור ללא תוספות מותר להשתמש בו בפסח,

ואם יש לך ספק אז אל תשתמש בסבון הזה דווקא בפסח..

חג שמח וכשר,

עוזיאל אליהו,

.