נתינת סכין במתנה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 29/03/13 01:21 יח בניסן התשעג

שאלה

רבי נחמן כותב (שיחה ט) שאין לתת סכין במתנה. למה לא? והאם יש לזה מקור קדום יותר?

תשובה

בס"ד
שלום רב,

לא מצאתי מקור קדום.
בספר המנהגים מספר על נתינת סכין במתנה שקשורה לסגולת פרנסה בימים נוראים:
ובספר סגולות ישראל אות ר׳ כתב ששמע מפי אנשים נאמנים ששמעו מפיו הקדוש של הרב הצדיק המפורסם מהרי״א מזידיטשוב זצוק״ל שאמר שיקנה לו כל אחד בערב ר״ה סכין חדש וישחיזנו, והוא מסוגל לפרנסה על כל השנה :
ובספר זכרון 'טוב כתב שהרה״צ הקדוש מהר״י מנעסכאיז זצוק״ל סיפר שהרה״צ הקדוש מלובלין זלה״ה הי׳ מחלק סכינים בר״ה להמקורבים לסגולה על פרנסה, וכמו שנאמר: ״חותך חיים לכל חי״, וכמ״ש ״פותח את ידך״ וסופי תיבות כנודע (ח.ת.ך).

בספר מעשה יחיאל (בשלח) כתב דיש קבלה מהרב הצדיק הקדוש מלובלין זצוק׳׳ל להיות בראש השנה בכיסו סכין חד וחלק נגד השם של פרנסה המרומז בסופי תיבות של "פותח את ידיך" (ח.ת.ך)