נתינת מעשר

הרב ירון אנגלמאייר הרב ירון אנגלמאייר 30/08/16 08:17 כו באב התשעו

שאלה

שלום,

בחופש הגדול עבדתי בקייטנה(זו אינה עבודה קבועה) והרווחתי סכום כסף 2260שח ברצוני לשאול האם אני צריכה לתת מעשר?, ואם כן מהו סכום המעשר מהמשכורת הנ"ל? (אם אפשר חישוב של המעשר) , ולאיזה מקומות אני צריכה לתת?

בנוסף, גם עבדתי בחנוכה ובפסח והמשכורת הייתה בסביבות 800 שח , אך ביזבזתי את הכסף, האם אני צריכה לתת מעשר מהמשכורת הנוכחית?

תשובה

שלום רב,

ישנן כמה שיטות בקשר לנתינת מעשר כספים, דרך סלולה היא הוראת מו"ר הרב רבינוביץ שליט"א בשו"ת שיח נחום: חישוב מעשר הכספים הוא מהנטו של המשכורת, וממנו אפשר להוריד את דמי המחייה של ניהול חיים חסכוניים. ממה שנשאר יש להפריש מעשר כספים ולתתו לצדקה לעניים בהעדפה, אבל גם לכל דבר מצווה אחר אפשר לצאת ידי חובה. גם ניתן להתחשב בכחצי של כספי המס וביטוח לאומי למעשר הכספים.
מי שלא נותר לו חוץ ממה שהוא צריך לפרנסת משפחתו עדיין חובה עליו להפריש כסף לצדקה, אבל לא בחישוב של מעשר כספים.
בברכת התורה,
ירון אנגלמאייר