נשמה חלק מ ה'

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 10/12/06 17:51 יט בכסלו התשסז

שאלה

בס"ד

אני בכתה ג

הנשמה שלנו היא חלק מ-ה'

אז אם ה' נותן לנו חלק ממנו אז איך ה' לא נגמר

תשובה

ב"ה

שלום.

מדובר במושג שנקרא "אין סוף" וזה מושג רוחני אומנם ,אך ניתן להבינו בשכל אדם בדיוק כמו שבחשבון תכפיל את המספר הכי גדול שאתה מכיר ואת התוצאה גם תכפיל וכ"ו וכ"ו.
אז אם אנו מקבלים משהו מה"אין סוף" אז הא"ס הזה נשאר תמיד א"ס .
אסביר לך במשל אחר : בדיוק כמו שאתה מדליק הרבה נרות מלהבה אחת של נר . הלהבה עצמה לא נחסרת מעצם זה שהדלקת ממנה היא הדליקה הרבה נרות אך הלהבה הזו נשארה כמו שהיא ולא נחסר בה דבר. וזה משל לסבר את האוזן כי אי אפשר לשכל אדם לדמיין ולהבין מה למעלה ממנו ולכן זה רק משל.

לחיים טובים,

עוזיאל אליהו,

.