נשים דעתן קלה

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 19/08/02 22:04 יא באלול התשסב

שאלה

תמיד מדגישים את העקרון שהתורה שמה בדרגה גבוהה את האשה ושרק היהדות באמת דואגת לאשה ולכבודה, אם כך איך זה מתיישב עם הרעיון שעדות של אשה לא מתקבלת???

בתודה מראש... המאושרת!

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

אכן מאוד צדקת בעובדה שדרגתה של האשה יותר גבוהה משל האיש.

ראשית אשה נאמנת כמו האש בכל העדיות הפרטיות.
היא נאמנת בעדות על עצמה בדיני נידה -פרטי.
היא נאמנת בעדות בכל דיני איסורים כגון כשרות האוכל.

אולם התורה קבעה כי אל לה לאשה לעמוד על דוכן העדים בעדיות ציבוריות כי זה מעמד מ ש פ י ל .
והתורה חסה על כבודה של האשה.

אני לא מאחל לאף אדם לעמוד מול חקירה צולבת של העדים בבית משפט כשצריך להעיד על עניינים ציבוריים או על ענינים שבין איש ואשתו או עיניני רצח וכדומה

זה נובע מתוך הערכה לאשה והכבוד שהעניק לה השם בעצם הפטור מעדות.

עייני גם ב:
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=14602

פירוש יפה ונחמד על האמרה הלכאורה משפילה :
"נשים דעתן קלה "

בברכה ,

עוזיאל