נשיאת כפיים

חדשות כיפה הרב צבי קוסטינר 27/07/02 21:04 יח באב התשסב

שאלה

שלום לכבוד הרב.

ברצוני לשאול שאלה הלכה למעשה.

כהן אשר בעברו לא זכה ליראת שמיים וליראת חטא ולהכרה בגודל התורה ומצב זה הובילו להכשל בחטא של ניאוף בידיים אשר על חטא זה נאמר שהוא כשופך דמים והפסוק "ידיכם דמים מלאו", ובישועת ה' זכה לחזור בתשובה ולבכות על חטאיו ועל חטא זה בפרטי פרטות תוך נקיטת צעד התשובה הקלאסי שמופיע ברמב"ם וחלק מצעדי התשובה שמופיעים בספרים כגון "נפש החיים" ו"צדקת הצדיק" לחטא שהוזכר לעיל -

א. האם רשאי כהן זה לישא את כפיו או שמא בשל החטא שהוזכר לעיל שנחשב כשפיכות דמים מונעו מכך על פי פסק מרן השו"ע.

ב. מה דינו בנוגע לשאר הקדימות הנוהגים בכהן כגון עליית ראשון, זימון וכד' - האם קדימות אלו נוהגות בו?

בתפילה לתשובה מהירה ולגאולה קרובה ובתודה מראש.

תשובה

שלום וברכה
קראתי את שני השאלות
כהן שחזר בתשובה שלמה דינו כדין כהן לכל דבר
חוץ מרצח ממש במזיד לכן ואתה יכול לישא כפיים

בברכה
צבי קוסטינר