נר שעוה ופתיל צף

חדשות כיפה צוות בית ההוראה 26/08/02 17:34 יח באלול התשסב

שאלה

האם מותר להדליק נר חנוכה על ידי נר שעוה כשקיים חשש שאין במקום ההדלקה מספיק "שמן" לדלוק כשיעור חצי שעה?

תשובה

נראה שאין הדין כך, כיון שגם בפתילה עם שמן הפתילה נודדת אל השמן. ועוד שאם המרחק בין הפתילה לשמן הוא פחות מטפח נקרא המקום כמקום אחד. עיין בשבת כ"ב בענין פתילות של ביהמ"ק בפתילות ארוכות שמדליקים אותם מנר אחר, והמרחק בין נר לנר במנורה היה לפחות טפח, ועיין בשו"ע או"ח בסי' תרע"ד שמותר להדליק נר חנוכה מנר אחר של חנוכה, ובהכרח שיש מרחק ביניהם. ועיין פר"ח בסי' תרע"ג ועיין משנ"ב שם ס"ק א' ושער הציון ד' וכה"ח שם ס"ק ג', לכן נראה שהמדליקים בנרות שעוה - יש להם על מי שיסמוכו.