נרות שבת

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 11/04/10 20:13 כז בניסן התשע

שאלה

שלום וברכה!

שאלתי היא- האם אישה רווקה חייבת בהדלקת נרות שבת עם ברכה או שהחובה חלה רק על נשים נשואות?

תודה רבה.

תשובה

בס"ד
שלום רב,
מתוך הדברים של הרב אליעזר מלמד ( בקישור = http://www.yeshiva.org.il/midrash/shiur.asp?id=581
)
רווק או רווקה הגרים לבדם, חייבים להדליק בביתם במקום הסעודה נרות שבת בברכה. ואם כמה רווקים גרים ביחד ואוכלים סעודת שבת על שולחן אחד, עליהם להדליק את נרות השבת בשותפות, כלומר אחד מהם יקנה את הנרות וידליקם עבור כולם.