נרות שבת שכבו

חדשות כיפה צוות ישיבת פתח תקוה 23/04/07 17:45 ה באייר התשסז

שאלה

שלום רב, בשבת שעברה הדלקתי נרות שבת וכמה דקות לאחר אמירת הברכה נכבו הנרות. כיצד עלי לנהוג ומה הדין לגבי שבתות הבאות? האם עלי להדליק עוד נר מעכשיו בכל שבת? חשוב לציין שאני רווקה הגרה בבית הורי ואני מדליקה את הנרות מגיל קטן לצד אימי.

בנוסף האם כאשר אני מדליקה נרות והם נכבים עד לפני אמירת ברכה, מותר לי להדליקם בשנית?

תודה רבה וחג עצמאות שמח!

תשובה

שלום וברכה!

א. דין הוספת נר לאישה שלא הדליקה הוא קנס. כלומר קנסו את האישה על כך שהיתה לא בסדר- ולא הדליקה נרות, ובכך גרמה שהבית יהיה בחשיכה בליל שבת. לכן- מי שמסיבה כלשהי המוגדרת אונס בהלכה, לא הדליקה נרות- וקל וחומר מי שהדליקה נרות והם כבו- ודאי אינה צריכה להוסיף נרות. (ובימינו ממילא יש אור בבית, ולכן לרוב הפוסקים דין זה כבר איננו נוהג כל כך)
ב. משאלתך ניכר שאת נוהגת כמנהגי האשכנזים (שכן את מברכת אחר ההדלקה, ואילו למנהג הספרדים צריך לברך לפני) ולכן את מקבלת על עצמך את השבת בזמן ההדלקה ואסור לך להדליק את הנרות שכבו. למרות זאת- מותר ונכון שתאמרי למישהו אחר שעדיין לא קיבל על עצמו את השבת שידליק עבורך את הנרות שכבו- והוא ידליק עבורך. (אע"פ שבשמירת שבת כהלכתה חלק ב´ פרק מ"ג סעיף לז כתוב שבמצב כזה יברך המדליק השני- שם מדובר שאין בבית נרות שבת נוספים, כנלע"ד, וספק ברכות להקל)
בברכה
ישראל (המשיב אינו רב)