נרגילה

חדשות כיפה הרב שי פירון 06/08/02 01:21 כח באב התשסב

שאלה

האם מותר להשתמש בכלי שנקרא "נרגילה" לצורכי עישון?

תשובה

ב"V

אסור לעשן.
אסור לאדם לחבול ולהזיק לגופו.
אין מחקר שלא מוכיח את הנזק שהסגריות והעישון גורמים לאדם. לכן אני לא מוצא שום היתר לעשן.
ובכלל, הפה הוא איבר קדוש שנועד לאפשר לנו לבטא את יחודנו בעזרת כח הדיבור, שהוא זה המבחין בין אדם לחיה.
לא כדאי לשמור על הפה?...
זאת, בנוסף לעובדה שהעישון של הנרגילה הוא גם ענין של "סטטוס", מעמד בעייתי הכולל בתוכו עשבים שוטים המוצאים לא פעם את דרכם אל תוך הנרגילה.

אין לי ענין להשתמש במוסגים של מותר ואסור, אבל יש לי דחיה פנימית עמוקה משימוש במכשיר זה.

עזוב את זה.
זקוקים לך ולשאלותיך בעניינים אחרים.

בברכה,

שי