נראה לי שהתפילה לא מועילה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 04/08/13 18:09 כח באב התשעג

שאלה

שלום,

אני בת 16 וחצי למדת באולפנה. יש מורה שלמדה אותי מהאולפנה שכבר עברה את גיל שלושים ועדיין לא זכתה לזיווג הגון...היא בן אדם מדהים אני לא רואה שום סיבה לרווקות המאוחרת שלה אני יודעת שהיא מחפשת וכואב לי מאוד שהיא לא מוצאת. קיבלתי על עצמי החלטה לקראת היציאה לחופש הגדול לשמוע כל יום שיעור במכון מאיר כדי שהיא תמצא זיווג הגון. אני מתפללת עליה המון וכמעט כל מעשה טוב שאני עושה אני מבקשת בו גם זכות עליה(צדקה התנדבות תפילה ולמוד תורה) לצערי הרב לא חל שום שינוי מאז שקיבלתי את ההחלטה ואני יודעת שהיא עוד לא זכתה לזיווג נכנסתי ליאוש מן העניין וחשבתי יכול להיות שאין משמעות לתפילות שלי עליה ולהקדשת מעשים טובים שלי בשבילה?ובקיצור יש בכלל טעם לכל התפילות שלי עליה?

תודה

תשובה

בס"ד
שלום רב,

הכוונות שלך לטובה אבל מרוב רצון טוב את מגיעה למקום לא טוב.
האם את באמת חושבת שהקב"ה חייב לציית לך?
הרי אינך חושבת כך לא על אמא שלך ולא על המורה שלך!
האם את מצפה שכל מה שאת מבקשת מאמא שלך היא תעשה?
כל מה שאת מבקשת מהמורה שלך היא תקיים?
אז האם הקב"ה חייב לציית לכל הדרישות שלך?

יהודי מאמין יודע שתפילות תמיד חשובות ותמיד טובות אבל לא תמיד נענות:
התורה מלמדת אותנו ענין זה בברור: משה(!) לא מרפה מד' בבקשה להכנס לארץ - והתשובה היא "רב לך אל תוסף דבר אלי עוד בדבר הזה".
את יודעת כמה תפילות התפללו בשואה?
כמה תפילות התפללו בגירוש מהגוש?

עקר התפילה אינה שד' יעשה את רצוננו אלא שאנחנו נפנה אל ד'. התפילה מועילה למתפלל בעצם זה שהוא מרגיש קרוב אל ד'.

תראי כמה דברים טובים קראו לך בעקבות הקושי בזיווג המורה שלך:
את לומדת שיעורים, מתפללת, עושה מעשים טובים - ובכלל חושבת על אחרים ולא רק על עצמך (מה שעל פי רוב קורה לנו...).
הקב"ה ברא את הטוב והרע והם מעורבים זה בזה: בגלל קשיים של אחרים אנחנו מתקדמים למקומות טובים יותר. סבל של אדם אחד מעורר הרבה מאוד חסד מסביבו.

יש בעולם חלוקת תפקידים ביננו ובין ד':
החלק שלנו - לרצות טוב, להתפלל עליו ולפעול כמה שיותר שיהיה טוב לכולם.

החלק של ד' - להשפיע את הטוב או למנוע אותו - אין לנו הבנה בדברים הללו, אבל אנחנו יודעים שזה כך.

בתהילים(כז; יד) כתוב: "קוה אל ד' חזק ויאמץ לבך וקוה אל ד'" יש כאן חזרה על הביטוי קוה אל ד' - הוא כתוב בתחילת הפסוק ובסופו. רש"י מסביר זאת: "וקוה אל ה' - ואם לא תתקבל תפלתך חזור וקוה".

בברכה