נקמה בגויים (2)

חדשות כיפה הרב שי פירון 24/09/02 12:53 יח בתשרי התשסג

שאלה

בשאלה הקודמת שלי, ענית לי שכדאי להתרחק מהשיר "לעשות נקמה בגויים" ושרק לצה"ל מותר להגיב. אבל התכוונתי בצורה יותר נוקבת, לנו מותק לקוות ולהגיד מילים כמו נקמה בפלשתינאים או בכל גוי אחר? ברור שאם הם שולחים מחבלים, לנו מותר "לנקום" כמו שאם חבר צוחק עלי, מותר לי להחזיר. לא על זה מדובר, אלא על עניין הרבה יותר עקרוני, שיש איסור לנקום ביהודי, האיסור שייך גם לגבי גויים?

תשובה

ב"ה

בתשובתי עמדתי על ענין עקרוני: הם נוהגים כחיות. ב"ה, אין להם מדינה ולכן הם פועלים בצורה נוראית. לנו, ב"ה, יש מדינה וצבא ודרך לקבל החלטות ולהשפיע ולבחור ולהבחר. לכן, אין דמיון ביננו לבינם.
אני לא רוצה להיות דומה להם.
ואתה?

שי