נפלנו בנגיעה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 27/06/12 09:51 ז בתמוז התשעב

שאלה

שלום רב,

אני בת 19 ויש לי חבר 9 חודשים שנינו דתיים...ב"ה הצלחנו לשמור נגיעה 8 חודשים אבל בחודש האחרון נפלנו ומאד קשה לי שנפלנו,אבל אני לא מרגישה שאנחנו יכולים לחזור לשמור שבאמת נצליח...אני מנסה לשכנע את עצמי שזה בסדר כי בסוף בעז"ה נגדל קצת ונתחתן...אין סיכוי שאני נפרדת ממנו ואני באמת לא יודעת מה לעשות..

אני אשמח אם תוכל ליעץ לי..

תודה!

תשובה

בס"ד
שלום רב,

א. חשוב מאוד לפרסם שאלה זו כדי להזכיר את התקלות שחברות בינו לבינה, מביאה גם על צעירים טובים ביותר.

ב. יש חטאים שלמרות כל הקושי, אסור לנו לוותר לעצמנו. אני לא אומר שמגיעים מיד לתיקון, אבל אסור להכנע ליצר. את מתייאשת מהאפשרות לתקן, היאוש הזה הוא עצת היצר הרע.

ג. חייבים להקשיב ליצר הטוב. לתת לו הזדמנות להציע את ההצעות שלו. אתם חייבים לחשוב יחד איך לתקן ולהחזיר את הקשר למקום הטהור שלו.

ד. האמת היא שהתיקון הוא לכאורה פשוט, הוא מעוגן בהלכה נוספת שאם הייתם שומרים אותה במסירות לא הייתם מגיעים לחטוא - דין ייחוד.

ה. אתם צריכים להחליט שאתם שומרים על הלכות ייחוד. לא מגיעים למקומות בודדים - כך לא תגיעו לנגיעה.

ו. אבל הכי חשוב לעשות עבודה רוחנית. דווקא מתוך המחשבה והרצון להתחתן, לבנות בנין עדי עד, אתם צריכים לשאוף להגיע לחתונה נקיים וטהורים בלב ובנפש. מתוך שאיפה זו תשאבו כוחות להלחם ביצר הרע שמבקש לפגוע בתום וטוהר לבבכם. אם תרצו, תנצחו!