נפילות

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 13/04/11 02:35 ט בניסן התשעא

שאלה

היי..אני בחורה דתיה בת 19. כל החיים שלי שמרתי נגיעה, אני מאוד מאמינה בזה ומבינה כמה זה חשוב. לצערי בזמן האחרון יצאתי עם מישהו שלא כל כך הקפיד על זה ולצערי נפלנו. בהתחלה אחרי כל נפילה כאב לי כל כך, התחרטתי, בכיתי התוודתי..לצערי המשכנו בקשר וכך גם הנפילות..המשיכו. עכשיו אני בשלב שלצערי כאילו כבר לא כואב לי כמו פעם אחרי שאני נופלת. באמת כמו שאומרים..שמי שחוטא שוב ושוב זה נעשה לו כהיתר..וגם שלא מספיקים בידו לעשות תשובה. אני מפחדת שאני כבר לא אוכל ליהיות כמו פעם. אני מרגישה שממש נפגעה לי הרוחניות ושירדתי ירידה מטורפת בדת. עצוב לי שאפילו כבר לא כואב לי אחרי נפילות..

הפסקתי את הקשר הזה. אני רוצה לחזור להרגשה נקייה..טהורה אבל פשוט לא מצליחה..

אני מרגישה עכשיו כל כך טמאה ומלוכלכת. האם יש משהו שאפשר לעשות?

תשובה

ב"ה,

שלום,

אם את מרגישה נורא סימן שהחוש המוסרי שלך לא נשחק,
הדבר הכי גרוע הוא להכנס ליאוש, כי אז יצר הרע לא צריך לעבוד, המיואש עושה את העבודה...

מה שאת מצטערת כל פעם זה טוב מאוד גם אם נכשלים, כיוון שהצער הזה הוא מחאה על המעשה, את אומרת אני לא שייכת לזה, גם הוידוי מאוד חשוב, לא לתת לנפילות להרגיש בבית.

והכי חשוב להקדים תרופה למכה, ללמוד ולשנן את ההלכות האלו, אפשר בקיצור שולחן ערוך סימן קנב,
וללמוד מוסר מסילת ישרים פרק יא (אחרי ענין הגזל).

לפני שאת נפגשת עם בחור תחזקי את תודעת הצניעות אצלך, אם הוא ירגיש שאת חזקה בענין הוא לא יחשוב כלל בכיוון, רק אם הוא יזהה חולשה הוא יתחיל, כמובן מלכתחילה לחפש בחור שחזק גם בענין זה.

ועצה אחרונה, על פי הגר"א, אם אדם מרגיש שהוא נכנס לנסיון להקדים תפילה שלא יכשל.

תתמידי בכל זה, ובע"ה תזכי להקים ביתך בקדושה וטהרה,

בברכה,

דני ארגמן