נפילות באינטרנט

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 23/02/14 21:40 כג באדר א'

שאלה

אני צעירה, נשואה באושר שבעה חודשים ונמצאת בחודש שביעי להריון ב"ה.

כשהייתי נערה צעירה נפלתי באינטרנט מספר פעמים עד שאבא שלי 'תפס' אותי ושם חסימה על האינטרנט...מאז כמעט לא היו נפילות...

מאז שהתחתנתי אנחנו גולשים על האינטרנט של השכן, שהוא כמובן פרוץ..

אני לא יודעת איך קרתה הפעם הראשונה, כשהייתי לבד בבית ובעלי בעבודה..אבל מאז אחת לכמה זמן אני פשוט נופלת...

בעלי יודע על זה, ולא כועס או נפגע..הוא לא מצליח להבין מה גורם לי לעשות את זה...

אני מרגישה רע עם עצמי לא רק בגלל שזה עבירה, אלא כי אני מפחדת שבעיות... בינינו הם סוג של עונש על זה, ואני עוד יותר חוששת שזה משפיע רוחנית על העובר הצדיק שלנו...

אין לנו אפשרות לחסום את האינטרנט, כי זה לא השרת שלנו, ואני לא יודעת איך למצוא פתרון למנוע מעצמי להגיע למקומות שאני לא צריכה להגיע אליהם...

אשמח לעזרה!

תשובה

בס"ד
שלום רב,

לפני הכל אני לא מבין כיצד את מספרת בלי כל מצפון שאתם גולשים בשרת של השכן. האם קבלתם ממנו רשות?
האם להשתמש ברכוש הזולת בלי רשות זו לא עבירה שצריך לתקן אותה?

אולי מה שקורה לך זה כדי שתעשו תיקון לגזל שאתם גוזלים את השכן ללא ידיעתו? אסור להשתמש בשרת של שכן בלי רשותו.
אתם צריכים להתחבר לשרת משלכם וכשתעשו אותו תדאגו שיהיה מוגן וחסום, זה הפתרון האמיתי.

תמיד כנגד ה-'סור מרע' צריך גם להתמלא ב-'עשה טוב':
חשוב שיהיו לך חיים מלאים עשיה והתלהבות חיוביים - הרבה פעמים הגלישה באה מתוך שעמום מעשי או שעמום רוחני. תפגשי אנשים, תצאי ללמוד בשעורים, תשקיעי בעבודה או בעשיה חברתית וכד'

נ.ב. הנפילות הללו הורסות את הזוגיות - גם אם בעלך כרגע לא מראה לך שהוא כועס או נפגע - אם זה לא יפסק יש חשש גדול מאוד הוא יתחיל לכעוס ולהפגע. חייבים לתקן זאת מיד!

בהצלחה!