נפגשנו באוטובוס, להמשיך?

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 23/06/09 00:11 א בתמוז התשסט

שאלה

שלום כבוד הרב.

אני מרגישה צורך עז לצאת,צורך להכיר בן זוג ,להתחתן ולבנות בית נאמן וכשר בישראל.זה נושא שנמצא אלי בראש כל הזמן בתפילות,במעשים ,בחלומות ואפילו סתם במחשבות ובהרהורים הרגילים.

השנה אני ב"ה בשנת שירות-קומונרית בבני עקיבא.

באחד הפעמים שנסעתי באוטובוס,יצא מצב שעמדתי ליד חייל דתי,הוא ראה חולצתנועה(זה הייתה נסיעה ארוכה-שעה)וכמובן שהתחלנו לדבר על בנ"ע איפה הוא הדריך וכו' וכו'.

אני לא יודעת אם זה נכון לומר,אך מעצם ההכירות הקצרה שהיתה לי איתו,הרגשתי שדיברתי עם בן אדם טוב.

אני לא יודעת עליו יותר מידי פרטים(אפילו את שמו אין לי)רק איפה הוא משרת,מאיפה הוא,איזה סניף,שבט (הוא בן 22) ואיזה שבט הדריך.

היה לי צר כשידעתי שהוא ממש עוד מעט יורד בתחנה.

וזהו פה זה נגמר.

ממש הייתי רוצה להכיר את הבחור(כמובן למטרה רצינית)אך אני צריכה לברר ממש טוב(מכיוון שאין לי את שמודרך הקומונרית שסניף שלו-שגם אין לי מושג מי היא),והאם זה נכון שאני זאת שאחפש אותו ואצור קשר,הרי הוא יודע איפה אני עושה קומונה,הוא גם יכול לחפש אותי ולמצוא.

השאלה אם אני צריכה לעשות משו?או שפשוט להמתין ולראות אם הוא יצור בכלל קשר(יכול להיות שאני סתם ראיתי את הפגישה באוטובוס יותר ממנו) ואם הוא לא ייצור קשר,זה בגלל שכנראה הקב"ה חושב שהקשר לא מתאים.

אשמח לשמוע מה דעתו של הרב?

ממש תודה רבה!

המשיכו לעשות חייל.

בברכת חברים לתורה ועבודה=)

תשובה

שלום

ודאי מותר לך לחפש מיהו ולהציע לו להמשיך לצאת, לצורך זוגיות של נישואין.

יתכן שהוא לא יצור קשר כי אין לו את המידע עלייך מהיכן את, או מסיבה אחרת, ולכן זה בידך.

הקב"ה פועל דרכנו, דרך הכרעותנו היום יומיות.
אסור להטיל על שמיא את ההכרעה, אלא לקבל הכרעה מתוך יראת שמיים, וד' יהיה בעזרך.

כל טוב