נסיעה עם חילוני

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 22/06/07 02:28 ו בתמוז התשסז

שאלה

כבוד הרב שלום ,

אני בחורה דתייה ,לומדת במכללה חילונית , ונשואה בשנה הראשונה. רוב הכיתה שלי היא חילונית (אם לא כולה) , ויש לי אפשרות לעלות בטרמפ עם בן מהכיתה בשעות הבוקר. במיוחד כשהוא רואה אותי בדרך למכללה והוא עוצר ושואל אם אני צריכה טרמפ. מדובר בנסיעה של כ-5 דקות. ההבדל הוא בין הנסיעה בטרמפ לבין נסיעה באוטובוס. תודה רבה.

תשובה

ב"ה

שלום.

אם הנסיעה היא ללא מצב של יחוד אז זה מותר.
ואם את רואה שנרכב כבר מלא עד אפס מקום אז תבהירי לו שאת מעדיפה לנסוע באוטובוס מפני שהרכב דחוס מידי.

אגב, אם הנסיעה הזו היא 5 דקות אז תשמי לב לעובדה שיש לך כל יום בבוקר 5 דקות פניות שבהן את יכולה להתפלל-לקרוא תהילים- לתפור תשבצים- לקרוא ספר -ואפילו ללמוד סינית (אם תשקיעי כל יום חמש דקות תוכלי ללמוד סינית בשנה אחת ...)

בהצלחה,

עוזיאל אליהו,

.