נסיעה לחוות גלעד בלי שהורים יודעים

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 26/10/02 22:36 כ בחשון התשסג

שאלה

בס"ד

שלום לכבוד הרב,

רציתי לשאול אם יש בעיה לנסוע לחוות גלעד בלי ידיעת ההורים (כשהם חושבים שאני בביה"ס) בכדי לחזק את המקום?

תודה רבה

תשובה

בס"ד

אין חובה להודיע להם. כי מהדין אין חובה לשמוע להורים אלא רק בדברים הנוגעים אליהם ולא בדברים הנוגעים אליך. נסיעה לחוות גלעד היא בדברים הנוגעים אליך ישירות. ואע"פ שכל דבר שקשור אליך "ישירות" קשור גם אליהם "באופן עקיף". אבל על דברים הקשורים אליהם "עקיפות" - אין חובה לשמוע בקולם.

עם כל זה אני רוצה להשיא לך "עצה" - אין שום מצוה ללכת נגדם למען עם ישראל - יותר טוב לעשות זאת בשיכנוע. לא נגדם בדווקא.

מהשאלה אינני יודע באיזה גיל אתה. ולכן אני מוסיף ואומר שלא הייתי מציע לנערים לנסוע לחוות גלעד בגיל פחות מ16.

עוד אומר לך כי צריך שיקול דעת רציני האם לנסוע לחווה על חשבון הלמודים. איני אומר שלא כדאי באופן כולל ואיני אומר שכדאי באופן כולל. זה דבר שקשור להרבה נתונים.
מצד אחד להיות ב"גלעד" זה דבר חשוב מאוד לעם ישראל.
מצד שני הלימודים שלך חשובים מאוד.

אם הליכה לשם גורמת נגק גדול ללימודים שלך - הרווח לא שווה את הנזק לעם ישראל.
אם זה לא גורם נזק - צריך לנסוע לזמן מוגבל.
וכדאי שזה יהיה ברשות ראש הישיבה או האחראי על מקום הלימודים. כדאי שזה יהיה בהסכמת המוסד.

מיותר לומר שלפני שיוצאים לשם בקבוצה אתם צריכים לקבל על עצמכם בהסכמה מוחלטת שלא מקללים ולא מכים חיילים. נקודה.
מי שלא יכול לקבל זאת על עצמו באופן מוחלט - שלא יצא כלל. כך הוא יעזור הרבה יותר לעם ישראל. יותר חשוב שילמד בישיבה למה צריך לכבד חיילים ושוטרים.

בהצלחה