נסיעה בשעה מוקדמת - תפילה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 26/11/06 22:39 ה בכסלו התשסז

שאלה

שלום!

מה ומתי מותר להתפלל קודם הנץ (מה מותר לאחר זמן צו"ת ומה מותר לאחר עלות השחר)?

למשל, אם אני מוכרח לנסוע באזור זמן הנץ, ועלי לבחור בין תפילה לאחר שאסיים את הנסיעה או להתפלל לאחר זמן צו"ת וקודם הנסיעה - מה עדיף?

תשובה

שלום וברכה
על אף שכיחותה של שאלה זו, היא נמצאת במחלוקת גדולה בין הפוסקים.
יש שכתבו כי בדיעבד מותר להתפלל קודם הנץ (קריאת שמע וברכותיה ותפילת עמידה לאחר זמן ציצית ותפילין), ויש שכתבו כי עדיף להתפלל מאוחר יותר.
עמדתי נוטה למתירים להתפלל קודם לכן, משיקולים שונים. ברם, אם התפילה מאוחר יותר היא במניין יש להעדיף אותה.

כל טוב