נסיעה בערב ראש השנה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 01/09/13 19:35 כו באלול התשעג

שאלה

התחלתי להתחזק לאחרונה ולשמור שבת, בערב ראש השנה המשפחה שלי נוסעת לליל הסדר, האם אני יכול לנסוע איתם? הם נוסעים לפני כניסת החג אבל בלילה הם חוזרים הביתה. אין לי אפשרות להישאר לישון אצל המארחים עד צאת החג. באמת שאני לא רוצה להישאר לבד בחג הזה האם יש משהו שאני יכול לעשות?

תשובה

בס"ד
שלום רב,

'ליל הסדר' הוא כינוי בלעדי בליל פסח.
ליל ראש השנה הוא מאוד חגיגי ומיוחד אך לא נקרא 'ליל הסדר'.
אין שום היתר לנסוע בחג או בשבת אלא רק לצרכי פיקוח נפש - כאשר יש סכנת חיים.
לכן שומרי מצוות עושים הרבה פעמים צעדות ארוכות, הולכים אפילו שעתיים ברגל כדי להגיע או לחזור.
אולי תוכל לשכנע שאתה נשאר אצל המארחים עד מוצאי החג, או שיש לך חברים או קרובי משפחה באיזור של המארחים או פתרון אחר...

חג שמח ושנה טובה!