נסיעה בטרמפ בלי לספר להורים

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 25/10/02 12:26 יט בחשון התשסג

שאלה

שלום לכבוד הרב!

מה דעת הרב בענין: הורים שואלים את בנם "הכסף שהבאנו לך מספיק לנסיעות?" הבן אמר "כן זה מספיק", והאמת היא שזה מספיק, אלא שהבן בכלל לא מתכון לנסוע בטרמפים.

האם הוא מצווה להגיד להם {מדין "מדבר שקר תרחק"} שהוא נוסע בטרמפים?

תודה רבה!

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

ראשית אני חושב שאתה פועל בכוון לא נכון.
אם אתה נוסע בטרמפים אז למה שלא לספר את זה להורים?

אהה אתה אולי חושש שהם יאסרו עליך לעשות כן . נמצא שאתה עושה מעשה אשר לא יעשה בדיעבד.

כדאי לך לשוחח על כך עם הוריך ולנסות להסביר להם למה אתה נוסע בטרמפ.
וגם אתה תשמע את דעתם על העניין הזה אולי יש צדק בדבריהם?
במקרה כזה יש לשוחח על כך עם ההורים (תאר לך מצב שח"ו הטרמפ יהיה מעורב בת.ד איזה הרגשה יהיה להוריך. אנא רחם עליהם הם ההורים שלך והם אוהבים אותך אל תצער אותם )

ולגופו של עניין אם שואלים אותך ואתה עונה על השאלה אין כאן שקר .

בברכה,

עוזיאל