נסיונות

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 21/07/13 00:19 יד באב התשעג

שאלה

אם ה' לא מעמיד אדם בפני נסיון שהוא לא יוכל לעבור -

אז עדיף להיות אדם חלש, בלי כוחות, כי אז ה' לא ינסה אותך.

וה' תמיד מנסה את הצדיקים הכי הרבה. לכן לא שווה להיות צדיק, עדיף להיות אדם רגיל.

ואם נותנים לנסיון לשבור אותך, ה' יפסיק לשלוח נסיונות....

לי זה נשמע שיא ההגיוני. למה אף אחד לא מסכים איתי?

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

לכל אדם יש נסיונות,

לאדם חזק נסיונות קשים,

לאדם חלש נסיונות קלים,

אבל מי שחלש יכול ליפול לגמרי מהנסיונות הקלים.

משל למה הדבר דומה,

לאדם אחד יש עסק גדול, והפסד שלו יכול להגיע למליונים,

ואילו אדם אחר, יש לו חנות מכלת קטנה הוא לא יכול להפסיד מליונים, אבל הפסד של כמה אלפים יכול למוטט אותו,

ואם הם מצליחים אז לבעל העסק הגדול יש מליונים ולבעל המכולת יש כמה אלפי שקלים,

אז מה עדיף להיות חלש או חזק?
בודאי חזק!

ובכלל עצם המחשב להיות חלש מחלישה את האדם, הרבה יותר לכל הקשיים שבאים עליו,

עיקר העבודה צריכה להיות במחשבה, להתמלא אופטמיות ושמחה מתוך לימוד אמונה.

בברכה,

דני ארגמן