נסחפנו.....

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 26/07/02 00:36 יז באב התשסב

שאלה

שלום!

אני בבעיה ממש עמוקה,שממש מציקה לי,אבל יהיה לי קצת קשה להגדיר אותה,כי זה לא בעיה ספציפית,זה מצב שלם.לכן אני יתאר את המצב ואת הבעיות שעליהן אני חושבת ושמפריעות לי ואני מקווה שתוכל להבין קצת את המצב ולהגיד לי מה אתה חושב...

אני בת 16 ועולה לכיתה יא' ויש לי חבר בן כמעט 19,שסיים שיעור א'.

הקשר נמשך כבר בערך 9 חודשים,והכרנו טוב גם לפני אבל לא בצורה שאהבנו אחד את השני.

יש המון בעיות בקשר הזה שמפריעות לי,ואני לא יכולה לפתור אף אחת מהן!

קודם כל,אני מאוד רוצה לשמור על איסור נגיעה,והוא לא...המון פעמים החלטנו שאנחנו שומרים,אבל אחרי ממש קצת זמן הוא הצליח "לסחוף" אותי לנגיעה.הוא לא עושה את זה מתוך רוע פשוט קשה לו לשמור את זה...

יש גם בעיה שאנחנו רבים המון,ומתווכחים,כי אנחנו רואים הרבה דברים בצורה שונה.הוא למשל מסתובב הרבה עם בנות אחרות,ולדעתי בקשר הנאמנות לא נמדדת רק באהבה(כמו שהוא אומר)אלא גם בדברים כמו יציאות עם אנשים אחרים שנראים לי לא מתאימים ובכלל לא נחוצים.

יש לנו וויכוחים כמעט על כל דבר,במיוחד דברים שקשורים לדת,גם דברים מהותיים ולא רק דברים שקשורים לקשר,אבל למרות כל הוויכוחים אנחנו נשארים ביחד כי אנחנו באמת אוהבים,והקשר באמת חזק.אני גם חושבת שאולי אני יצליח לחזק אותו אם אני ישאר איתו,למרות שיש בי גם את הפחד שלי יקרה בדיוק ההפך מחיזוק...

המון פעמים דיברנו על חתונה,ממש ברצינות,אבל זה עדיין רחוק כי אני עוד קטנה...ובגלל זה אני לא יודעת אם זה באמת למטרת חתונה,שזה גם בעיה...

לפעמים אני מרגישה שכל הקשר הזה מעיק עליי ושאני בכלל לא רוצה אותו,אבל אני נמצאת כל כך עמוק בו שהדרך החוצה נראת לי כמעט בלתי אפשרית...

אני לא יודעת אם הבנת ממש מה הבעיה,אבל בכלליות אני יכולה להגיד שזה מציק לי שאני לא בטוחה בכלום,בזמן האחרון אני אפילו לא בטוחה שאני אוהבת אותו באמת,אבל אני לא יודעת מה אני מרגישה,ובכל מקרה-כמו שכבר אמרתי אני כל כך קשורה אליו שאני לא יכולה לגמור את זה או לחשוב באובייקטיביות עם עצמי.

אני מקווה שיהיה לך מה להגיד למרות שהכל יצא מבולגן...

תודה רבה

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

נשמה, תעזבי אותו!!!!!!

לקשר הזה אין מטרה ואין תוחלת ,תנערי אותו ממך.
הוא לא אוהב אותך, הוא נמשך אלייך מינית.הוא אוהב את עצמו את מספקת לו את תאוות היצר הרע ותו לא!!

מה זאת אומרת שהוא נוגע בך ואתם נסחפים?
הוא מנצל את התמימות שלך,את הבילבול שלך,
קוראים לזה "הטרדה מינית" .
אל תסכימי בשום אופן שהוא יגע בך.
את בת 16 שימרי על גופך.
.שימרי על עצמך. שמרי על כבודך .

הוא מ ב ל ב ל אותך.
ההוכחה שהוא לא אוהב אותך היא בכך שהוא מחפש תאוה
וזו הסיבה שהוא מרבה לשוחח עם בנות אחרות, הוא נהנה מזה.כמו שהוא נהנה לגעת בך הוא לא אוהב אותך,למרות שהוא אומר לך "אני אוהב אותך "
ולכן את נורא מבולבלת ממנו ,את מרגישה ברגש הבריא שלך שהוא מחפש מין ,ואת מספקת לו את זה.

נשמה טובה!
למה את צריכה את הקשר השיקרי הזה?
תברחי מזה כמו מאש!!!!!!!
למענך.

כעת תאספי את עצמך, אל תכנסי ליאוש!!
תעזבי אותו! בחודש הראשון יהיה לך קשה.
אז מה?
את הוכחת שיש לך כוחות נפש אדירים!!
את הוכחת את זה לעצמך, לכן:
תשקיעי את עצמך בפיתוח הכוחות האלה שלך,
תלמדי ספרי מוסר( כגון: אגרת הרמב"ן, שערי תשובה )
תתעסקי במתן עזרה לאחרים, בחסד.

תשתדלי לא לחשוב על זה יותר תפני את מחשבותייך ללימודים,
לתחביבים,
לחברות,
לעשיה חיובית,
לטיולים,
ותמצאי לך כמה דקות במשך היום שאת מתבודדת עם השם,
תפני אליו, תדברי איתו,תתפללי אליו, תבקשי ממנו,

הוא אוהב אותך.
הוא מחכה לשמוע ממך.

את מכירה את שיר הראיה למרחוק?

"בנאדם כעץ שתול על מים,
שורש מבקש,
בנאדם כסנה מול השמים,
בו בוערת אש.

אז דרכי אבדה,
חיי היו חידה,
צמא כמו הולך במדבר,
אל מילת אמת ,
שכוח בה לתת,
לשאת פנים אל המחר..."

חזקי ואמצי!!!!!!

בברכה,

עוזיאל