נישואי בת של גיורת לכהן

חדשות כיפה הרב שמואל זעפרני 01/08/02 21:43 כג באב התשסב

שאלה

שלום רב!

אמנם אינני מתחתנת עדיין, אולם אני בת 20 וקצת ובהחלט חושבת על כך ואני רוצה להיות "בצד הבטוח".

אמא שלי התגיירה לפני מס' שנים רב (עוד לפני שהכירה את אבי) גיור כדת וכדין, גיור אורתודוקסי.

רציתי לדעת האם ישנה מניעה לבת של מי שהתגיירה להתחתן עם כהן, או שמא איסור זה חל רק על הגיורת עצמה שזה מה שידוע לכל...

שאלתי מס' אנשים אבל לא קיבלתי תשובה ברורה יש שאומרים שרק על הגיורת יש איסור להתחתן עם כהן ויש שאומרים שגם לי כבת של גיורת אסור להתחתן עם כהן ורק הבת שלי בע"ה תוכל... (דרך אגב אבי הוא ישראל).

אשמח לקבל תשובה בהקדם...

בתודה מראש

נעמי

נ.ב. אם מכתב זה יפורסם באתר אשמח אם תשימו אותו בעילום שם.

תשובה

לנ. שלום
תשובה מאוד ברורה מופיע בשולחן ערוך אבן העזר סימן ז סעיף כא:
"גר שנשא גיורת, וילדה בת, לא תנשא לכתחלה לכהן אפי' בת בתה עד כמה דורות, אע"פ שהורתה ולידתה בקדושה. ואם נשאת לכהן, לא תצא. ואם יש בה צד א' של ישראל, כגון גר שנשא ישראלית או ישראל שנשא גיורת, הבת מותרת לכהן לכתחלה. וה"ה למשוחרר שנשא ישראלית או ישראל שנשא משוחררת".
יוצא אפוא שמותר לבת גיורת להתחתן עם כהן לכתחילה.
בברכה וכל טוב,
שמואל זעפרני