נישואין מוקדמים

חדשות כיפה הרב שי פירון 06/10/02 01:29 ל בתשרי התשסג

שאלה

בס"ד

שלום רב,

אני בן 19 ואני עומד להתגייס בקרוב. לפני כשנה וחצי התחלתי קשר עם בת 18 (עכשיו בכתה י"ב). הקשר הוא מאד רציני ועמוק ולשנינו ברור שהוא יוביל בעז"ה לחתונה.

האם כדי להתחתן כבר בסוף השנה הקרובה, ולא למשוך את הקשר?

אם מחליטים לדחות את מועד החתונה, האם כדי "לצמצם" מעט את הקשר, או שמא ההפך לפתח ולבנות אותו לקראת חתונה ממשמשת?

אני חושש כי הורי יתנגדו לנישואי בגיל כ"כ צעיר, האם אני חייב להשמע להם בנושא זה?

בתודה מראש

תשובה

ב"ה

שלומות

תשובתי הנה כללית מבלי להכיר אתכם. עליכם להיוועץ במי שמכיר אתכם ומסוגל להבין את המקרה לעומקו.

1. ככלל, נישואין מוקדמים אינם מומלצים. סדר ההתפתחות של האדם בימינו הוא כזה שרוב בני האדם לא מוכשרים בגיל 18-19 להקים בית.

2. לא מתחתנים בגלל שלא מצליחים לשמור על הלכות נגיעה. לא מתחתנים כדי לברוח ממשהוא. מתחתנים כי זנה מתאים ובשל וראוי ונכון.
חבל להקלע למצבים מביכים בעתיד.

3. אם מחליטים להשיך את הקשר יש לצמצם את המפגש למינמום.

אומנם, יש בנים ובנות צעירים שהנם בשלים לחתונה והקשר מבגר אותם ומוביל אותם קדימה. אנשים אלה ראויים להקים בית למרות גילם הצעיר ואין טעם שימתינו.

אם זה מתאים ונכון, אין חובה לשמוע בקול ההורים. וגם זה - לאחר שנסו להדבר ולמצוא פשרה בכל כיוון אפשרי. וגם אז, יש להקפיד על סגנון מכבד וראוי ולהוקיר טובה למי שהביאך לעצם החיים.
ואם מתלבטים מותר לשמוע לעצתם של ההורים. יש להם נסיון חיים וכדאי להקשיב גם לנסיונם של אחרים.

בברכה

שי