נישואין לפני צבא

חדשות כיפה הרב בניהו ברונר 04/06/02 02:14 כד בסיון התשסב

שאלה

כבוד הרב שלום!

אני בת 18 עוד מעט מסיימת שביעית,יש לי חבר כבר 10 חודשים ב"ה הוא מסיים שמינית ושנה הבאה הולך להסדר בעזרת ה'.

ליפני שבועיים התחלנו לדבר על חתונה באופן מאוד רציני,שנינו אוהבים אחד את השני מאוד ולשינו היה ברור כבר בהתחלה למה נועדה החברות שלנו-חתונה.

הגענו למסקנה שאו שנתחתן כשהוא יהיה בשיעור ב',שזה עוד שנה וחצי או שיסיים את הצבא ,שזה שיעור ד',אני יודעת שלשנינו זה יהיה יותר טוב ניהיה יותר מוכנים נפשית אבל אני יודעת שיהיה לנו מאוד קשה מבחינת השמירת נגיעה ,זה 4 שנים וזה עוד הרבה זמן!

השאלה שלי היא מה לעשות ? מה עדיף ? האם להתחתן ליפני או אחרי הגיוס שלו?

שגם להיות נישואין ליפני צבא זה קשה!

אני מקווה שתוכל לעזור לי כי אני לא מספיקה לחשוב על זה יום ולילה והאמת אני מפחדת לחכות!

תודה מראש!

ש.

תשובה

ב"ה מוצאי שבת מטות-מסעי תשס"ב

שלום רב!

לשאלה זו יש שני צדדים, ואת בשאלתך העלת אותם. קיימת מצוה להתגייס לצבא, ומצוה זו קשה מאד לקיים מתוך מסגרת משפחתית, אחרי הנישואין, למרות שיש שעושים זאת ומצליחים, אינני מכיר אותכם על מנת לכוון אותכם לדרך זו. האפשרות לדחות את הנישואין גם היא קיימת, אלא שכאן יש ליצור סייגים ברורים, מספר הפגישות כמותן ועוד.

אתם חייבים לפנות לייעוץ לאדם המכיר את שניכם על מנת להכריע בשאלה זו.

בהצלחה:

בניהו ברונר

צפת